tiistai 31. elokuuta 2010

Väsymystä

Huomenna olisi sitten se ensimmäinen virallinen lääkärineuvola ja saan tietää sokerirasituksen tulokset. Ja nyt tulee aikamoista valitusta. Raskaana olemisen ihanuudesta huolimatta joskus vain on tällaisia huonompia päiviä. Olen ollut loman jälkeen pari päivää töissä ja tänään olin sitten ihan rikkipoikki, kun pääsin kotiin. Jalat ovat kipeät seisomisesta ja kävelystä, vatsa tuntuu pinkeältä ja kyljissä, varsinkin oikean kyljen alla on kipua istuessa. Lisäksi aamulla alkoi taas pahoinvointi, mikä onneksi meni ohi iltapäivällä! Tämä ilta onkin sitten mennyt vain maatessa, onnneksi huomenna on vapaapäivä!

Tuittu ja ihme 25+1

torstai 26. elokuuta 2010

Sokerirasitusta ja masukuvia

Tänään kävin sokerirasituksessa ja on se kyllä kumma, että heti kun kielletään juomasta/syömästä, niin tuli heti illalla ihan hirveä jano ja näin koko yön unia, joissa söin lihapiirakoita. Että niin! Sokerirasitus meni yllättävän helposti, eikä juotava sokerilitkukaan ollut niin kauheaa, kuin olin luullut. Ensi viikolla sitten saan vastaukset, kun on ensimmäinen virallinen neuvolalääkäri.

Viime viikkoina on alkanut tulla selkäkipuja ja öisin on välillä hankala saada hyvää asentoa. Selällään ollessa alkaa koskemaan selkään ja kyljellääkin on hankala olla, olen ottanut jo yhden tyynyn masun tueksi. Täytyy kysäistä lääkäriltä, jos olisi mahdollista saada lainatuksi vaikkapa joku tukivyö. Töissäkin kun joutuu selän kanssa hommia tekemään...

Tässä pari lomalla napsaistua masukuvaa viikolta 22. Täytyy koittaa vaikkapa huomenna napsaista taas kuva, maha kun on taas kasvanut noista parin viikon takaisista kuvista :)

Rv 22+3


Rv 22+5

Rakastan tätä ihanaa mahaa ja raskaana oloa. Tämä on niin ihanaa aikaa kaikista ikävistäkin oireista huolimatta! :)

Tuittu ja ihme 24+3

keskiviikko 25. elokuuta 2010

Lomalta palailua

Tuli taas taukoa kirjoittelussa, kun oltiin kaksi viikkoa matkalla, jolta palattiin eilen. Reissussa oli jatkuvasti aivan hirveät helteet ja kyllä alkoi loppua kohden jo tuntumaan tuskalliselta. Päänsärkyä alkoi olla päivittäin, liekkö johtunut korkeasta verenpaineesta tai sitten vain kuumuudesta? Jonkinlaisia harjoitussupistuksiakin ilmeisesti tuli helteen ja rasituksen seurauksena iltaisin. Yleensä olemme reissussa ollessamme kävelleet paljon ja aika ripeällä tahdilla, mutta nyt oli pakko ottaa paljon rauhallisemmin.

Lisäksi loman alussa oli pari kertaa vatsa löysällä, joten aloin kiinnittämään tarkasti huomiota syömisiini, tuntui kyllä välillä tympeältä, kun en uskaltanut syödä mitään lämmittämättömiä ruokia, saati sitten juustoja jne... Alkoi ruokavalio käymään aika yksipuoliseksi. Nyt onkin ihanaa, kun saa taas nauttia salaateista ja juustosta leivän päällä!

Maha on kasvanut loman aikana paljon ja kun minua katsoo, ei ole enään epäilystäkään, ettenkö olisi raskaana ;) Vauva liikkuu masussa jo suht aktiivisesti. Mies tunsi liikkeet ensimmäisen kerran vatsan päältä viikko sitten, eli rv 23+2 ja samaan aikaan liikkeet alkoivat näkymään myös ulkopuolelle. Masu liikkuu ja hytkyy ihanasti pikkuisen myllertäessä!

Ja liikkeistä puheen ollen, minusta on tullut aivan hermoheikko tämän typykän kanssa. Pari kertaa on meinannut ihan itku tulla, kun liikkeitä ei ole hetkeen kuulunut. Typykkä nimittäin saattaa olla päivisin pitkäänkin hiljakseen ja aloittaa myllerryksen illalla yhdeksän-kymmenen maissa, liikkuen pitkälle yöhön. Nimittäin öisillä vessareissuilla käydessäni typykkä myllertää mahassa, samoin aamuisin herätessäni seitsemän-kahdeksan aikoihin. Toivottavasti tämä ei ole tulokkaan vuorokausirytmi syntymän jälkeen!

Teimme matkalta muutamia vaatehankintoja typykälle ja katsoin äsken Kelan sivuilta, että minulle on myönnetty äitiystavustus ja äitiyspakkauksen pitäisi saapua postiin kahden viikon kuluessa, ihanaa! En malttaisi odottaa.

Tuittu ja ihme 24+2

lauantai 7. elokuuta 2010

Neuvola

Eilen oli vihdoinkin se kauan odotettu neuvola. Meidän oma terkkari on tosi mukava, toivottavasti se ei vaihdu, kun lokakuussa on muutto edessä... Mutta neuvolassa oli kaikki siis hyvin, verenpaineet ihan hieman koholla (varmaan jännityksestä johtuen), Hb 133, virtsa puhdas. Sydänäänetkin kuuluivat ja sf-mitta oli 23, eikös se mene jo yläkäyrillä vai olenko ymmärtänyt väärin? Kohtu on kyllä selvästi kasvanut viikon aikana, sillä se on nyt navan korkeudella, hieman ylikin. Hyvä vain, että kasvaa :)

Nyt alkoi vihdoinkin loma ja se kyllä tuli todella tarpeeseen. Oli taas viimeinen työpäivä niin rankka, että ihan itkua sai vääntää... Saas nähdä, että miten sitä loman jälkeen jaksaa töissä taas olla...

Tuittu ja ihme 21+5

maanantai 2. elokuuta 2010

Tahtomista, potkuja ja sydänääniä...

Minusta tuli lauantaina Rouva, kun vihdoinkin sanoimme "Tahdon" ja saimme toisemme kokonaan. Tällä hetkellä en voisi olla onnellisempi! Typykkäkin innostui potkimaan vihkivirren aikana, mahtava tunne! :)

Kävin tänään kaupungilla ja mukaan tarttui ihana pieni mekko ja yksi body, nekin hieman isompaa kokoa. Täytyy varmaan ruveta katselemaan vauvanvaatteita ihan tosissaan :) Se vain tuntuu niin epätodelliselta. Tyty liikuskelee useamman kerran päivässä ja varsinkin iltaisin oikein innostuu muksimaan.

Kävin perjantaina ylimääräisessä lääkärissä lievien supisteluiden takia, joita on tullut välillä töissä. Ne kuulemma kuuluvat asiaan ja ovat vaarattomia, kun niitä tulee harvoin ja ne eivät tee kipeää. Lääkäri tutki kohdunkaulan ja kuunteli sydänäänet, joita ei ensin meinannut löytyä, meinasi taas tällä mammalla tulla hätä housuun! Olipa ihanaa kuulla tasaiset "tum tum tum-äänet" ensimmäistä kertaa! Kaikki oli siis hyvin. Olisipa huojentavaa päästä joka viikko jonkinlaiselle tsekkauskäynnille ;) Tämän viikon perjantaina meillä onkin neuvola ja sitten alkaa vihdoinkin kauan odotettu loma ja lähdemme viettämään laatuaikaa häämatkalle!

Tuittu ja ihme 21+0