keskiviikko 25. elokuuta 2010

Lomalta palailua

Tuli taas taukoa kirjoittelussa, kun oltiin kaksi viikkoa matkalla, jolta palattiin eilen. Reissussa oli jatkuvasti aivan hirveät helteet ja kyllä alkoi loppua kohden jo tuntumaan tuskalliselta. Päänsärkyä alkoi olla päivittäin, liekkö johtunut korkeasta verenpaineesta tai sitten vain kuumuudesta? Jonkinlaisia harjoitussupistuksiakin ilmeisesti tuli helteen ja rasituksen seurauksena iltaisin. Yleensä olemme reissussa ollessamme kävelleet paljon ja aika ripeällä tahdilla, mutta nyt oli pakko ottaa paljon rauhallisemmin.

Lisäksi loman alussa oli pari kertaa vatsa löysällä, joten aloin kiinnittämään tarkasti huomiota syömisiini, tuntui kyllä välillä tympeältä, kun en uskaltanut syödä mitään lämmittämättömiä ruokia, saati sitten juustoja jne... Alkoi ruokavalio käymään aika yksipuoliseksi. Nyt onkin ihanaa, kun saa taas nauttia salaateista ja juustosta leivän päällä!

Maha on kasvanut loman aikana paljon ja kun minua katsoo, ei ole enään epäilystäkään, ettenkö olisi raskaana ;) Vauva liikkuu masussa jo suht aktiivisesti. Mies tunsi liikkeet ensimmäisen kerran vatsan päältä viikko sitten, eli rv 23+2 ja samaan aikaan liikkeet alkoivat näkymään myös ulkopuolelle. Masu liikkuu ja hytkyy ihanasti pikkuisen myllertäessä!

Ja liikkeistä puheen ollen, minusta on tullut aivan hermoheikko tämän typykän kanssa. Pari kertaa on meinannut ihan itku tulla, kun liikkeitä ei ole hetkeen kuulunut. Typykkä nimittäin saattaa olla päivisin pitkäänkin hiljakseen ja aloittaa myllerryksen illalla yhdeksän-kymmenen maissa, liikkuen pitkälle yöhön. Nimittäin öisillä vessareissuilla käydessäni typykkä myllertää mahassa, samoin aamuisin herätessäni seitsemän-kahdeksan aikoihin. Toivottavasti tämä ei ole tulokkaan vuorokausirytmi syntymän jälkeen!

Teimme matkalta muutamia vaatehankintoja typykälle ja katsoin äsken Kelan sivuilta, että minulle on myönnetty äitiystavustus ja äitiyspakkauksen pitäisi saapua postiin kahden viikon kuluessa, ihanaa! En malttaisi odottaa.

Tuittu ja ihme 24+2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti