keskiviikko 24. marraskuuta 2010

Neuvolakuulumisia taas

Neuvolassa käyty lumimyrskyn läpi tarpoen! Saisi jo pikkuhiljaa alkaa syntymään, kun alkaa olemaan pieniä pukeutumisongelmia... Kun en viitsisi talvitakkia muutaman viikon takia ostaa! Olen nyt käyttänyt yhtä vanhaa ja normaalisti liian isoa takkia, mutta sekin menee niin tiukasti kiinni, että meinaa ihan ahdistaa.

Vauva tosiaan on raivotarjonnassa, laskeutunut ja kiinnittynyt. Terkkari teki tämänhetkisen painoarvion, kun lääkäri ei sitä viime kerralla sanonut. Hän sai käsin tunnustelemalla painoarvioksi 2500-3000g, eli ihan sopusuhtainen vauva sieltä pitäisi olla tulossa. Sf-mitta oli 34, kun lääkäri sai viimeksi 32, mikä olikin mielestäni väärin mitattu. Painoa oli tullut hieman lisää, mutta painonnousu on kyllä rauhoittunut, painoa on tullut nyt noin 400g/vko ja yhteensä noin 13kg, mikä on ihan ok... Huh. Eli ilmeisesti voin jatkaa herkuttelua ihan hyvällä omallatunnolla? ;)

Liitoskivut ovat hieman helpottaneet, mutta sekin on ihan päiväkohtaista, että millaisia kivut sattuvat olemaan. Sen sijaan selkä kipeytyy todella herkästi... Öisin asennon saaminen on vaikeaa liitos-ja selkäkipujen takia ja selällään ollessa ei henki kulje ja tulee huono olo. Mutta muuten vointi onkin pääasiassa ihan hyvä. Olenkin yllättynyt, että miten tämä raskaus on mennyt näinkin hyvin tähän asti. Toivottavasti synnytyskin menee yhtä hyvin!

Synnytyksestä puheen ollen, odottelemme kovasti sen alkamista ja olen suht rauhallisin mielin asian suhteen. Toisaalta pelottaa, että miten selviän siitä ja kamalista kivuista. Tuntuu, etten ole kuitenkaan valmistautunut tarpeeksi! Olen vain hieman ottanut selvää kipulääkkeistä ym, mutta en mitenkään erityisesti valmentautunut... Täytyy vain luottaa, että se menee omalla painollaan, ovathan naiset synnyttäneet tuhansia vuosia...

Niin ja viimeksi, kun mahaani kauhisteltiin kauhean isoksi, niin nyt sitten anoppi oli sitä mieltä, että se on pieni. Eikö koskaan ole sopiva?

Tuittu ja ihme 37+2

3 kommenttia:

  1. Mää taas toivon, että asukki rv38+ pysyis sisäruokinnassa laskettuun aikaan saakka :D Näin ne toiveet vaihtelee... Mun talvitakki on kaksoisvetskarillista mallia eli avautuu myös alhaalta, autoon istuessa avaan alhaalta puoleenväliin niin ei kiristä.

    Tuo yöhankaluus on täälläkin tuttua, toivoin jo yks ilta että voisinpa nukkua istualteen. Pystyn nukkumaan vain vasemmalla kyljellä ja jouduin unohtamaan haaveilemani kasvohoidon (jota lykkäsin koko syksyn tähän äitiyslomaan), koska en missään tapauksessa pystyisi olemaan 1,5 tuntia selällään. Nyyh sille :(

    Mahan koon sopivuus on katsojan silmässä ;)

    VastaaPoista
  2. Tervehdys,

    Löysin tänne uusia blogeja etsiessäni. Mielenkiintoista löytää blogeja, joissa la on lähellä omaani. Meillä laskettuaika kuopuksestamme on 3.12.

    Se on hassua miten mahan kokoa aina "arvostellaan". Kukaan ei koskaan sano, että onpa sopivan kokoinen maha. :)

    Onnea loppumetreille. Pysyn lukemassa.

    VastaaPoista
  3. Taitavat nämä nukkumisvaikeudet ja muut ongelmat olla kaikkien odottajien riesana.. :/ Ja kohta nukkumisvaikeudet ovatkin sitten ihan toisenlaisia! ;)

    Kiitos Elina kommentista ja onnea myös sinulle loppumetreille! :)

    VastaaPoista