perjantai 18. kesäkuuta 2010

Ihmetystä neuvolakäynneistä

Rupesin eilen miettimään, että voiko todella olla mahdollista, että seuraava neuvola on vasta rakenneultran jälkeen? Ensimmäisessä neuvolassa kävin raskausviikolla 7 ja seuraava olisi tosiaan vasta joskus rv 20+... Tuntuu vain oudolta, kun ei olla vielä päästy edes sydänääniä kuuntelemaan ja kun lukee esim. keskustelupalstoilta muiden kirjoituksia, niin tuntuu, että neuvolakäyntejä on paljon useammin ja sydänääniäkin pääsee kuuntelemaan... Samaa ihmettelivät eilen työkaveritkin. Olisi ihan kiva, jos neuvolaan pääsisi useammin, alkaa meinaan välillä iskeä epäusko, että onko se pikkuinen tuolla masussa vielä elossa...

Epäuskoisuuden takia olenkin tyytyväinen kaikista pienistä oireista, mitä ilmaantuu! Odottelen edelleen kunnon vauvamasun kasvua. Tuntuu, että olen vain ihan älyttömän turvoksissa koko ajan, mutta pakko kai se on uskoa, että se kuuluu asiaan :)

Tuittu ja ihme 14+4

4 kommenttia:

  1. Mielestäni neuvolassa käydään kyllä tuossa vaiheessa kerran kuussa, jonkin ajan kuluttua sitten 2 kertaa. Kannattaa kysellä neuvolasta vaan reilusti aikaa.

    Terveisin,
    Kisu (la tammikuussa)

    VastaaPoista
  2. Heipä hei ja onnea odotukseen! neuvola käytännöt vaihtelevat kunnittainh aika paljon. Helsingissä kaupunki säästää ja neuvolakäyntejä on karsittu odotuksen alkupuolelta. Ensikäynnin jälkeen ainakin minulla seuraava aika oli vasta viikolla 22. Siihen väliin mahtuivat molemmat kunnalliset ultrat. Aika tyhmää, kun juuri alkupuolella noita käyntejä eniten kaipaa.

    T: rv32

    VastaaPoista
  3. Joo, tuntuu kyllä aika erikoiselta. Minusta nyt säästetään kyllä ihan väärässä asiassa. Pakko se on vain malttaa odottaa ja toivoa, että masussa on kaikki kunnossa.

    VastaaPoista
  4. Mäkin pääsin kaymään rv 9 ja heti perään rv 21 neuvolassa. Mutta, kyllä ne sitten kiihtyy, sen jälkeen käyt kerran kuussa ja viimeiset puolitoista kk siellä käydään joka toinen viikko...

    VastaaPoista