sunnuntai 5. syyskuuta 2010

Vatsakipuja ja raskausarpia

Ovatkohan nämä vatsakivut ihan normaaleja? Lähes joka ilta (ja varsinkin työpäivän jälkeen) vatsaa kiristää joka puolelta ja oikean kyljen alle pistää ihan hirveästi. Kiristyksen ollessa päällä ei auta muu kuin lepo ja makuuasento. Kipujen ollessa päällä, on asennonkin vaihtaminen vaikeaa. Voivatko nämä olla supistuksia vai vain rasituskipua? Tällä menolla en kyllä jaksa olla töissä vielä jäljellä olevia neljää viikkoa... Unohtui tuotakin kysyä siellä lääkärissä, kun oli niin pikainen käynti! Jos kivut jatkuvat, niin on varmaan pakko soitella taas neuvolaan.

Soitin kuitenkin niistä sokerirasituksen tuloksista neuvolaan seuraavana päivänä ja terkkarikin hieman ihmetteli lääkärikäynnin pikaisuutta. Onneksi sokerirasituksen tulokset olivat erittäin hyvät. Paastoarvo 4.4 (5.3), tunnin arvo 6.0 (10.0), kahden tunnin arvo 5.5 (8.6). Hemoglobiini oli hieman laskenut edelliskerrasta, nyt se oli 123 (viimeksi 133).

Minulle on muuten ilmestynyt rasvaamisesta huolimatta pari punertavaa raskausarpea alavatsalle ja muutama haaleampi arpi navan ympärille, nyt se nahkakin sitten alkaa venymään ja paukkumaan! :)

Tuittu ja ihme 25+6

3 kommenttia:

  1. Jep, makuuasento on ainut lääke täälläkin :( inhottava kipu..Kysyn keskiviikkona neuvolasta mitä mieltä olevat.

    VastaaPoista
  2. Mä luin jostain, se on ihan sama millä rasvoilla rasvaa mahaa (pirkan 5 euron tuotteella tai Vichyn 20 euron tuotteella) raskausarpia tulee jos niin on tullaakseen. Rasvaamisella ei ole kuulemma mitään tekemistä raskasuaspien syntymisen kanssa..Tämä oli muistaakseni jostain Lääkäri vai Hyvä terveys lehdestä.
    Itse kyllä aijon uskoa siihen että rasvaamislla olisi jotain vaikutusta...

    VastaaPoista
  3. Juu, minäkin olen kuullut, että rasvaamisella ei oikeasti ole mitään vaikutusta raskausarpien syntyyn, mutta ajattelin vain kokeilla :)

    VastaaPoista